Pradžia Patarimai iš patirties Hotel.social – dar vienas bandymas pasiimti iš jūsų pinigus „už orą“

Hotel.social – dar vienas bandymas pasiimti iš jūsų pinigus „už orą“

Autorius Žavinta Kiliūtė

Paskutinėmis dienomis daugelis iš mūsų gavo žinutes iš Hotel.social su sertifikatu, kokie mes faini ir kokį svečių įvertinimą gavome. Tiesiog imk ir talpink tą sertifikatą į tinklalapį ar atsispausdinęs ant sienos įsirėmink. Tik pirmiau už tą įsirėminimą jie dar pinigų paprašys 😊

Tokių įmonių, bandančių parduoti orą gausu, bet ši jau taip nagliau į mūsų pašto dėžutes įsliūkino.

Štai keletas priežasčių ir požymių, jog tokius laiškus aš tiesiog trinu ir priskiriu kategoriją „galimai scam“. Bet kadangi daug žmonių apie juos klausia, pabandykime paanalizuoti.

Ką siūlo Hotel.social?

Jei žvilgtelėsime į el.laišką gauname  savo nuomojamų būstų įvertinimą. Metų galas, visi plius minus „suvedinėja“ metų pasiekimus, tad kaip ir iš pirmo žvilgsnio nenustebina. O bet tačiau.

Jei paspausime „Claim your certificate“, puslapis mus nuves prie sąskaitos apmokėjimo.

Taigi, trumpai, ką siūlo Hotel.social? Jie siūlo pasiimti sertifikatą su jūsų nuomojamos vietos įvertinimus už 39,95 eur

Prisiminkime, jog kiekvienais metais įvertinimus apibendrinantys Airbnb ir Booking pinigų neprašo. O juk su jais faktiškai dauguma ir dirba.

Kas dirba su Hotel.social ir kiek klientų jie atvedė?

Galime sakyti, ok, dirbame su tokia platforma, jie atvedė klientus, tai ir įvertinimus padarė. Ar tikrai?

Pasitikrinkime. Įvedžiau hotel.social viešbučių paiešką kelis mūsų didžiausius miestus – apartamentų nėra, tik keli viešbučiai. Suprantama, manęs ten nėra. Tai iš kokio oro jie tuos įvertinimus padarė, jei mano butų jų platformoje net nėra?

Įvertinimas nesutampa nė su viena sistema

Sakykime, jie paėmė įvertinimus iš kitos platformos, ką nors apjungė, pabarstė marketingine magija ir duoda ypatingus sertifikatus.

Bet mano įvertinimai Bookinge, kuris taip pat naudoja 10/10 vertinimo sistemą (Airbnb yra 5/5), yra mažesni, nei atsiųstame Hotel.social laiške. Tripadvisor nėra dalies mano butų, VRBO irgi tik dalis. Tad tikėtina informacija galėtų būti iš Booking. Neblogas triukas – visi mėgsta geresnius įvertinimus. Gali girtis, „va Bookinge nors ir 6,9, bet štai Hotel.social mes visus 9,9 turim!“ – daugeliui turinčių žemesnius įvertinimus tas tikriausiai suveikia.

Ką sako Booking.com?

Kadangi butų pavadinimai sertifikate panaudoti tokie pat kaip Booking (Airbnb jie kitokie), parašiau Booking ir paklausiau ar šis projektas susijęs su jais. Maža kas, gal kokį startup‘ą pradėjo ir nespėjo išsireklamuoti, jog tai jų „kūdikis“. Bet atsakymas buvo paprastesnis, jei trumpai – „neliesk to emailo“ 🙂

Tad tikrai ne Booking kūrinys.

Apie projektą nėra informacijos

Jei pabandysite pasitelkti paiešką – nieko konkretaus nėra. Pagal paveiksliukus matosi, jog keli viešbučiai aplink pasaulį įsidėjo sertifikato paveikslėlį į savo profilius, facebook grupėse rasite užklausų kas tai yra per projektas ir kaip jį traktuoti, nes kiti irgi neranda informacijos.

Tad kol kas traktuoju Hotel.social kaip pasipinigauti iš patiklių žmonių norintį projektą, todėl rekomenduoju ir kitiems jį ignoruoti.

Diskusija apie Hotel.social laiškus vyksta Superhostų grupėje.

Nepraleiskite