Pradžia Patarimai iš patirties Kaip sinchronizuoti Airbnb ir Booking kalendorius?

Kaip sinchronizuoti Airbnb ir Booking kalendorius?

Autorius Žavinta Kiliūtė

Pradėjus dirbti su dviem ar keliomis trumpalaikės nuomos būstų rezervavimo platformomis, iškyla aktualus klausimas: kaip išvengti dvigubų, užsidubliavusių užsakymų ir su tuo susijusių problemų? Kaip sujungti arba sinchronizuoti  Airbnb ir Booking kalendorius, jog kalendoriai abiejose platformose būtų vienodi ir reguliariai atnaujinami?

Šis klausimas labiausiai aktualus tuomet, kai abiejose sistemose leidžiate momentinius užsakymus (instant booking). Leidžiant sistemoms automatiškai priimti užsakymus, jūs netenkate galimybės rankiniu būdu tvirtinti užsakymų ir taip prieš patvirtinant pasitikrinti ar tikrai galite priimti užsakymą.

Tiek Airbnb, tiek Booking suteikia galimybę sinchronizuoti kalendorius naudojantis jų sistemomis ir nors tai nėra idealus variantas (aptarsime kodėl), tačiau daugeliu atvejų gelbėja nuo užsidubliavusių užsakymų.

Kaip vyksta sinchronizavimas?

Kadangi Airbnb ir Booking.com naudoja tą patį iCal kalendoriaus formatą, tad gali būti lengvai sinchronizuojami tarpusavyje bei su kitais kalendoriais, pvz., Google Calendar.

Abi rezervavimo sistemos pateikia iCal formato nuorodas, kurias reikia įkelti į kitą sistemą. T.y. iš Airbnb paimtą nuorodą reikia įkelti į nurodytą vietą Booking sistemoje, o iš Booking paimtą nuorodą įkelti į Airbnb sistemą. Atlikus šį veiksmą, periodiškai abi sistemos „pasižvalgo“ kitos sistemos kalendoriuje ir pagal ten pastebėtus pakitimus atnaujina savo sistemą. Tad jei per Booking gavote užsakymą, Airbnb matys šį naujai atsiradusį užsakymą bei uždarys šias dienas savo kalendoriuje.

Kaip tai padaryti?

Nesvarbu nuo kurio pradėsite, ar nuo Airbnb, ar nuo Booking, vis tiek reikės prisijungti prie abiejų sistemų.

Kalendorių sinchronizavimo nustatymus Airbnb rasite čia:

Meniu > Skelbimai (pasirenkate vieną skelbimą, jei turite kelis būstus) > Kainodara ir užimtumas.

Puslapio pabaigoje pamatysite antraštę Kalendoriaus sinchronizavimas

Pasirinkite Kalendoriaus eksportavimas ir čia pamatysite iCal formato nuorodą.

Nukopijuokite – šią nuorodą turėsite įkelti į nurodytą vietą Booking sistemoje.

Pasirinkus Kalendoriaus importavimas pamatysite laukelį, į kurį turėsite įkelti panašią iCal formato nuorodą nukopijuotą Booking sistemoje. Pavadinimą čia galite uždėti kokį norite, bet aš tiesiog rašau Booking.

Kalendorių Sinchronizavimo nustatymus Booking rasite čia:

Kainos ir prieinamumas > Kalendorius.

Kalendoriaus viršutinėje dalyje bus nuoroda Sinchronizuoti kalendorių. Pasirinkus Susieti kalendorių pamatysite dviejų dalių formą. Pirmojoje įkelsite Airbnb iCal nuorodą, paspaudus Tęsti, gausite nuorodą, kurią įkelsite į Airbnb sistemą.

SVARBU! Kalendoriai atsinaujina su uždelsimu

Štai čia toji dalis, kurioje reikia pripažinti, jog sistema nėra ideali, nes kalendoriai sinchronizuojasi ne realiu laiku, kaip norėtume, o periodiškai, kas maždaug valandą(kartais dažniau, kartais rečiau). Ką tai reiškia? Gavus užsakymą vienoje sistemoje, kitoje kalendorius atsinaujina po valandos ar pan. Taigi visą tą laiką kitoje sistemoje vis dar galima užsakyti būstą datoms, kurios jau užsakytos.

Tai tampa problema, jei jūsų būstas itin populiarus ir užsakymai plaukia non-stop abejomis sistemomis. Tuomet tokio sinchronizavimo neužteks, reikės naudoti papildomas sistemas.

Tačiau daugeliu atvejų, šis elementarus sinchronizavimas tikrai išgelbėja. Jei lygintume kalendorių tvarkymą rankiniu būdu, šis sinchronizavimo būdas turi pranašumų:

  • Kalendoriai atsinaujina kol jūs miegate.
  • Kalendoriai atsinaujina, kai esate išvykę ir neturite ryšio.
  • Kalendoriai atsinaujina, jei pamirštate atnaujinti rankomis.

Esu susiejusi Airbnb ir Booking kalendorius, tad jei užsakymas atliktas naktį, ryte tikrai kalendoriai jau būna atnaujinti. Tuo tarpu, jei užsakymas atėjo dieną ir neturiu ką veikti, paprastai įeinu į kalendorių (naudoju programėles telefone) ir atnaujinu kalendorių kitoje rezervacijos sistemoje. Tai užtrunka iki pusės minutės ir tikrai nesukelia nepatogumų.

Tačiau palikti kalendorius be sinchronizacijos ir neturint galimybės nuolat būti online – tai idealus receptas katastrofai.

Nepraleiskite